2018. Február 25. 14:27

Frissitve04:17:07 AM GMT
Víz-energia

Az óceán aljáról kapjuk majd az áramot

Read moreA hatalmas teljesítményt szolgáltató vízerőművek mellett más lehetőség is van a víz energiájának felhasználására. Egy floridai mérnökcsapat most az óceán hullámainak kiaknázásán dolgozik.

Bővebben...

Magyar találmány a vízház, amely minden határolóelemében víz folyik

Read moreA világ első vízházát Kecskeméten mutatták be a szakmai érdeklődőknek, az újszerű ház Gutai Mátyás építészmérnök találmányán alapul. A vízház lényege, hogy a falak külső és belső rétege, valamint a dupla üvegfelületek között több centiméter vastagságban áramlik a víz.

Bővebben...

A vízerő-hasznosítás helyzete Magyarországon

Read moreAz Energetikai Szakkollégium idei vitafóruma. A magyar vízerő-hasznosítás a rendszerváltás óta igen kényes kérdés szakmai és politikai körökben egyaránt.

Bővebben...

Jobban ki kellene használnunk a Dunát

Read moreA vízlépcsők hiánya gazdasági, kereskedelmi, energetikai és környezeti kárt okoz az országnak – állítja a Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének elnöke. Az alacsony vízállás miatt kevesebb ideig hajózható a folyó, egyben kihasználatlan az infrastrukturális előnye.

Bővebben...

NEFAG Zrt. rajz és makett pályázata a Víz Világnapjára

Read moreA Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete, és a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza a Víz Világnapja alkalmából "Víz és Energia" témában rajz és makett pályázatot hirdet. Beadási határidő: március 3. és 10.

Bővebben...

Vízenergia hajtja a Facebookot

Read moreElindult a Facebook első, Amerikán kívüli adatközpontja Lappföldön, Svédországban. A létesítmény száz százalékban vízenergiával működik.

Bővebben...

Víz alatti turbinák Párizsban

Read moreDenis Baupin, Párizs alpolgármestere azt tervezi, hogy a francia főváros csatlakozzon olyan nagyvárosokhoz, mint New York és Ontario, ahol a megújuló energiaként a vízenergiát nagymértékben hasznosítják.

Bővebben...

Románia: 8 ezer megawatt vízenergia

Read moreRománia 8 ezer megawatt vízenergiát tudna termelni, ha kiaknázná a vízerőművek létesítéséhez szükséges természeti adottságait, s ezzel jelentősen emelkedni megújuló energia fölhasználása – jelentett ki egy bukaresti konferencián Borbély László, romániai környezetvédelmi miniszter.

Bővebben...

Bemutatták a világ legnagyobb árapály turbináját

Read moreA napokban mutatta be a világ legnagyobb méretű és teljesítményű árapály turbináját az iparág vezető cége, az Atlantis Resources Corporation.

Bővebben...

Törökország privatizálta vízerőműveit

Read moreTöbb mint 52 vízerőmű értékesítését fejezte be a napokban a török kormány. A Török Elektromos Társaság tulajdonában lévő objektumokért 427 millió dollárt számláztak ki.

Bővebben...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*