2018. Május 23. 11:21

Frissitve04:17:07 AM GMT


Szélenergia Szélerőművek Szélerőmű-parkok épülnek Lengyelországban


Szélerőmű-parkok épülnek Lengyelországban

Szélerőmű-parkokat létesít Lengyelországban 250 megawatt kapacitással 1,3 milliárd zloty beruházással a China-CEE Fund kockázati befektetési társaság és az Enlight

Renewable Energy izraeli energiaipari fővállalkozó vállalat - írja a CEE Equity Partners Ltd., a China-CEE Fund befektetési tanácsadójának a közleménye.

A két cég első lengyelországi közös beruházása egy 36 megawatt áramtermelési kapacitású szélerőmű-park lesz Wroblewóban, ami 2014 végére készül el. A felek megállapodtak egy másik szélerőmű-park projekt keretfeltételeiben is, amelynek kapacitása a készültségi fázistól függően 110, majd 214 megawatt lesz.

“A második projekt már jóval nagyobb volumenű lesz mint az első és lényegesen megnöveli a lengyel szélerőművek áramtermelési kapacitását. A projekt első fázisa 2015 végére készül el. A második projekt szélerőmű-parkjai teljes kivitelezésben pedig 214 megawatt áramtermelési kapacitással rendelkeznek majd” - írja a CEE Equity Partners közleménye.

A két projekt kivitelezője a lengyel GEO Renewables vállalat lesz. A szélerőmű parkokat a China-CEE Fund és az Enlight kifejezetten a célra létrehozott közös vállalata üzemelteti majd többségi tulajdonban, a GEO Renewables kisebbségi részesedése mellett.

 

Forrás:alternativenergia.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: