2018. Március 18. 3:07

Frissitve04:17:07 AM GMT


Napenergia Napelem Újabb napelemek egy fővárosi börtönben


Újabb napelemek egy fővárosi börtönben

Több mint 50 millió forintból megvalósult a 'Napenergia alapú villamosenergia-termelés hálózatra kapcsolódó 500 kWp alatti teljesítményű fotovoltaikus rendszerrel'c.

projekt II. üteme a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai objektumában. A fotovoltaikus rendszer ünnepélyes átadásán jelen volt Lajtár József bv. vezérőrnagy, gazdasági és informatikai helyettes.

Az intézet 2013-ban avatta fel a 'Napenergia alapú villamosenergia-termelés hálózatra kapcsolódó 500 kWp alatti teljesítményű fotovoltaikus rendszerrel' projektet. Az elnyert támogatás több mint 65 millió forint volt, amely fedezte a projekt első ütemének költségét. Ennek keretében 300 négyzetméteren több mint kétszáz napelem modult helyeztek el, így az intézet energiaellátására fordított költségei évente 2,5 millió forinttal csökkentek.

A beruházás II. üteme az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív program keretében, 51,6 millió forintos támogatással valósult meg. A napelemek telepítése fogvatartotti munkaerő bevonásával történt.

A két beruházás eredményeként a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet III. objektumában az éves szinten mintegy 5 millió forintos megtakarítást érhető el, ez az objektum éves energia-felhasználásra fordított költségének 7%-át teszi ki.

 

Forrás:zoldtech.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*