2018. Május 22. 17:52

Frissitve04:17:07 AM GMT


Címlap


A megújuló energia 2020-ban már a német áramigény felét képes fedezni

A megújuló energia 2020-ban már a német áramigény felét képes fedezni A német megújuló energia szövetség, a BEE (Bundesverband Erneuerbare Energie) szerint az ágazat a német áramigény majd' 50 százalékát lenne képes fedezni 2020-ig.

A japán atomkatasztrófa kapcsán lendületet kapott német atomerőmű ellenes tiltakozás hullámát meglovagolva a megújuló enerigatermelőket tömörítő BEE az esetlegesen kieső német nukleáris energiatermelés kapcsán hozta nyilvánosságra az ágazat feluttatásának lehetőségeit. A szervezet szakértői szerint a megújuló energia nem egyszerűen ellentételezné a kieső nukleáris energiát, de hosszú távon is fenntartható áramtermelést tenne lehetővé.

Már jelenleg is jelentős a megújuló energiák aránya Németország energiamérlegében, hiszen a tavalyi 585 milliárd kilowattóra elektromos áramtermelésének 17 százalékát adta a megújuló energiaszektor, és ennél alig harmadával többet, 23 százalékot a nukleáris ágazat. A BEE véleménye szerint a nukleáris energiára történő további támaszkodás jelentősen visszavetheti a megújuló energiaszolgáltatás fejlesztését.
A BEE reményeit éltetheti, hogy Angela Merkel német kancellár kedden bejelentette, Németország biztonsági felülvizsgálatra három hónapra lekapcsolja az energetikai hálózatról 1980 vége előtt üzembe helyezett hét atomreaktorát, és csak később dönt arról, hogy mikor indítja őket újra.

Ez a döntés felveti a kérdést, hogy vajon érvényben marad-e az a tavalyi kormánydöntés, amely szerint az ország összesen 17 nukleáris reaktorának működési idejét átlag 12 évvel meghosszabbították. Annál is inkább indokolt a probléma fölvetése, mert az előző kabinet 2021-ig bezárta volna az összes német atomerőművet.

Forrás: BEE

Hozzászólások (1)
SZÓRAKOZÁS?
1 2011. március 28. hétfő, 17:28
NAGY LAJOS
HIÁBA OLVASGATOM A CIKKEKET AZ ILYEN-OLYAN ENERGIÁKRÓL ,HA NEM JUTOK HOZZÁ EGY KISSEBB SZÉLGÉPHEZ SEM,SAJNOS EZ MÁR NEM SZÓRAKOZÁS,HANEM SZÜKSÉGES LENNE HA LENNE,DE HOL IS ??????????????????????ÜDV MINDENKINEK AKINEK MÉG CSAK SZÓRAKOZÁST JELENT......... NAGY LAJOS

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: