2018. Május 22. 17:52

Frissitve04:17:07 AM GMT


Címlap


Komló biomasszával fűt


Komló biomasszával fűtKomlón kéthete dolgozik 18 megawattos kapacitással az a biomassza erőmű, amit félmilliárd forintnyi uniós támogatással építettek a bányászvárosban.

A város több mint ötezer lakását, valamint háromszáz intézményét és vállalkozását tudjuk fűteni távfűtéssel. Különösen nagy öröm számunkra, hogy a 13 százalék áfacsökkentés mellett további 12 százalékkal tudtuk mérsékelni a fűtési díjat, vagyis negyedével fizetnek kevesebbet a komlóiak január elsejétől –foglalta össze a beruházás lényegét Páva Zoltán polgármester.

A komlóiak példamutató összefogását és önállóságát emelte ki a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP) elnyert félmilliárd forintnyi uniós támogatással kialakított beruházás átadási ünnepségén Bajnai Gordon miniszterelnök.

Az 1,3 milliárd forintos költségvetésű beruházás során egy új, biomassza kazánházat építettek föl a meglévő hagyományos mellé, s ezzel sikerült a fűtési költségeket mérsékelni.
Az unió által preferált megújuló energia beruházások hasonló fejlesztéseire meghirdetett országos pályázatok nyitottak a vállalkozások, önkormányzatok és non-profit szervezetek számára is. A rendelkezésre álló vissza nem térítendő keretösszeg 1-1,5 milliárd forint.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: