2018. Május 22. 17:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Címlap


Fenntartható fejlődés az oktatásban

Fenntartható fejlődés az oktatásbanÖtven állomásos öko-roadshow-t indított a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) január 13-án. A középiskolákban tartott interaktív program célja a környezettudatos nevelés népszerűsítése, amely az egészséges táplálkozás, a környezeti etika, a természeti, épített és társadalmi környezet témakörét járja körül. A program másfél hónapig tart, és budapesti illetve vidéki helyszíneket egyaránt meglátogat.

A roadshow tudatosan felépített nevelési program, amely játékos formában – a kenyérsütés köré felépített tematikával – járja körbe az egészséges táplálkozás, környezeti etika, természeti, épített és társadalmi környezet témakörét. A három órás programon két csapat verseng, többek között az ízletesebb kenyér elkészítője címért, melyet helyben ők maguk sütnek ki. A beszélgetésben aktívaknak, és a tesztek helyes kitöltőinek különleges ajándékok járnak, öko-toll, újrahasznosított ceruza szett, kockajáték és még számos ötletes meglepetés.

A MÜTF Copernicus Charta-hoz való csatlakozása folyamatban van, amely aláírásával kifejezheti elkötelezettségét az abban foglalt tíz környezetvédelmi és fenntartható fejlődést támogató alapelvhez. Az intézmény ennek jegyében átalakítja infrastruktúráját és bővíti képzési palettáját – megújuló energiaforrások, fenntartható fejlődés szakirányt indít –, hogy 2010-ben az első ökoegyetem lehessen az országban.

Hasonló, a felsőoktatási intézmények által létrehozott aktív zöld kezdeményezésre tavaly tavasszal Gödöllőn is sor került, ahol megnyitotta kapuit Magyarország első klímairodája. A Szent István Egyetemen életre hívott tudásközpont Magyarország első karbonsemleges egyetemi helyisége. Decemberben pedig épp öt éve lesz, hogy a Szegedi Tudományegyetem létrehozta Magyarország első zöld kongresszusi központját, amely azóta mintegy 1200 rendezvénynek adott otthont.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: