2018. Május 23. 11:13

Frissitve04:17:07 AM GMT


Címlap


Mégsem átok a biodízel

A Scania alternatív hajtóanyagok és fenntartható fejlődés irányában meglévő elkötelezettsége most már

a tehergépkocsi értékesítésekben is megmutatkozik. A cégszámításai szerint 2014-ben nagyjából 1 500 darab olyan Euro 6 tehergépkocsit fog ügyfelei számára leszállítani, amelyek a termékválaszték öt különböző, 100% biodízel-üzemre képes motorjának valamelyikével működnek.

“Az előrejelzések szerint ebben az évben 1 500 darab biodízel üzemű Euro 6 tehergépkocsit fogunk legyártani és leszállítani.” - mondta Christopher Podgorski, a Scania tehergépkocsikért felelős alelnöke. “Nagyon büszke vagyok erre a mennyiségre, mert nem csak azt mutatja meg, hogy az iparágban az alternatív üzemanyagokban mi rendelkezünk a legátfogóbb befektetésekkel, de most már átütő kereskedelmi sikert is elértünk. Ez egyértelmű értékmérője a Scania nézetének, miszerint a fenntartható jövő egyben nyereséges jövő is.”

A Scania moduláris termelési rendszerében három különböző motorcsaládban gyárt teljesen biodízel üzemű Euro 6 motorokat: 9 literes, soros, öthengeres; 13 literes, soros, hathengeres és 16 literes V8. A motorok 320 és 580 lóerő közötti teljesítménytartományban állnak rendelkezésre, kiszolgálva ezzel számos ügyféligényt és felhasználási területet.

A biodízel jelenleg talán a legnépszerűbb alternatív üzemanyag az európai fuvarozók között. Egyszerű használni, szükség esetén keverhető normál gázolajjal, ugyanakkor 65% vagy - az előállítási módtól függően - még nagyobb csökkenés érhető el vele a CO2-kibocsátásban.

2014-ben a Scania a legtöbb biodízel teherautóját osztrák, svéd és német ügyfeleknek szállította le, de az érdeklődés erőteljesen növekszik más országokban is. Az egyik legnagyobb, egyedi vásárlást a svájci Coop hajtotta végre, aki 50 darab hosszú távú fuvarozásra specifikált járművet rendelt meg. A vállalat célja, hogy 2023-ra szén-dioxid mentes működést érjen el.

 

Forrás:alternativenergia.hu

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás: