2018. Május 23. 3:21

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rövid hírek 30 milliárd dollárt is elérheti a zöld kötvények kibocsátása


30 milliárd dollárt is elérheti a zöld kötvények kibocsátása

Akár 30 milliárd dollár értékben is piacra dobhatnak a fenntartható fejlődést segítő zöld kötvényeket a vállalatok idén a tavalyi 19 milliárd dolláros kibocsátás után a Standard and Poor's Rating Services (S&P) amerikai hitelminősítő hétfői közlése szerint.

 


A zöld kötvényeket főleg fejlesztési bankok, közüzemi cégek és vállalatok bocsátják ki. A kötvények hozamait olyan projektekre fordítják, mint az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentése vagy az újrahasznosítható energia terjesztése.

Idén egyebek között a Vestas dán szélturbina gyártó 500 millió euró értékben bocsátott ki zöld kötvényeket, a francia Peprec újrahasznosítással foglalkozó vállalat pedig 480 millió euróért.

A S&P jelentése szerint a zöld kötvények piaca továbbra is élénk marad, mivel nő az igény a zöld termékekre és nagy az érdeklődés a befektetők részéről is.

A piac további bővülése előtt azonban meg kell határozni azokat a közösen elfogadott feltételeket, amelyek alapján zöldnek minősíthető egy kötvény, és szükség van arra is, hogy átláthatóbbá tegyék a hozamok felhasználását - vélték a S&P elemzői.

A hitelminősítő szerint jelentősen fellendülhet idén a kínai vállalati zöld kötvény piac, mivel a kínai kormány - a levegőszennyezés elleni küzdelem jegyében - arra ösztönözheti a vállalatokat, hogy a bankrendszer hitelkockázatának jobb elosztása érdekében kötvénykibocsátással vonjanak be tőkét.

A csökkenő olajár a S&P szakértői szerint nem veti vissza a zöld kötvény piacot, mivel a klímaváltozással kapcsolatos befektetések hosszú távra szólnak. (MTI)

forrás: http://zoldtech.hu/cikkek/20150324-zold-kotvenyHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*