2018. Május 22. 17:55

Frissitve04:17:07 AM GMT


Hírek Rendezvények SZELEKTÁLJ AZ ENERGIAFORRÁSOK KÖZÖTT – VÁLASZD A MEGÚJULÓT!


SZELEKTÁLJ AZ ENERGIAFORRÁSOK KÖZÖTT – VÁLASZD A MEGÚJULÓT!

SZELEKTÍV SZOMBAT, SZEPTEMBER 13., NYÍREGYHÁZA

A szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatát népszerűsítő nyíregyházi Szelektív Szombat rendezvényen lehet utoljára találkozni a Tudomány mindenkinek roadshow-val,

mely két éven keresztül járta az országot és terjesztette a megújuló energiák használatát, valamint a takarékos energiahasználat különböző innovatív módszereit.

A szelektíven gyűjtött hulladék hasznosításával a papírból, fémből, műanyagból, üvegből újból hasznos anyag gyártható. Így kevesebb elsődleges nyersanyag bányászatára van szükség és biztosítható az anyag körforgása. Épp így van ez a megújuló energiákkal és a tudatos energiahasználattal is. A napból, szélből, vízből, valamint a biomasszából kinyerhető ún. megújuló energiák takarékos használatával csökkenthető a rendkívül lassan újratermelődő és környezetkárosító módon hasznosuló fosszilis energiahordozók használata.

Minderről személyesen is meggyőződhet az, aki 2014. szeptember 13-án 10.00-16.00 között a nyíregyházi Kossuth-téren végigjárja a Tudomány mindenkinek roadshow tanösvényét. A szakmai tárlatvezetés során az is kiderül, hogyan készíthető el olcsón és egyszerűen a megújuló energiákat környezet- és pénztárcabarát módon hasznosító napaszaló, vagy a biomasszával fűtő kályha.

Az érdeklődők ingyenes energetikai tanácsadásban is részesülhetnek, melynek során megtudhatják, mekkora az ökológiai lábnyomuk és megismerkedhetnek számos olyan hasznos eszközzel, mellyel egy háztartás víz- vagy áramfogyasztása akár felére csökkenhető.

A fiatalabb korosztály számára is bőven akad majd program az ökojátszótéren, ahol többek között egy táblajáték segítségével lehet utánajárni annak, mi történik a hulladékkal és kikelő képeslap készítésével lehet tovább zöldíteni a környezetet.

A programokat a TIT Kossuth Klub Egyesület megbízásából az Outdoor Mission Kft. valósítja meg a Tudomány mindenkinek – a megújuló energiákkal és fenntarthatósággal kapcsolatos hazai eredmények disszeminációja (TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0033) című pályázat keretében, a Miskolci Egyetem konzorciumi partnerségével.

További információ:

Lőrinczi István

Outdoor Mission Kft.

Tel: +36 30 85 35 536

E-mail:lorinczi@outdoormission.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*