2018. Május 21. 9:10

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Üzlet Harmadával több résztvevő a megújuló energia kiállításon


Harmadával több résztvevő a megújuló energia kiállításon

Harmadával több résztvevő a megújuló energia kiállításonHarminc százalékkal több, 1 országból összesen 135 kiállító vett részt a az ötödik alkalommal megrendezett RENEXPO® kiállításon és a látogatók száma is 14 százalékkal emelkedett tavalyhoz képest.

A 3490 látogató mellett 680 hallgató érkezett Európa számos országából a kiállítással párhuzamosan rendezett biogáz, energiahatékonyság, geotermia és napenergia témakörökben szakmai szövetségek közreműködésével szervezett konferenciákra.

A kiállítás kiemelt témakörei 2011-ben a fenntartható és decentrális energiatermelés, energiaellátás és  energiatárolás, valamint az intelligens és energiahatékony energiaelosztás voltak. A kiállító cégekkel többek között a Bioenergia Világban, a Solar Parkban és a Geotermia Szigeten találkozhattak az érdeklődők.

– Az önkormányzatoknak mielőbb érdemes elkészíteniük egyéni stratégiáikat, cselekvési terveiket, hiszen a beruházások és fejlesztések mindig egy adott településhez kapcsolódóan valósulnak meg – jelentett ki a rendezvény fővédnöke, Olajos Péter helyettes államtitkár.

Felhívta a beruházók, piaci szereplők, önkormányzatok és a finanszírozást biztosítani képes pénzintézetek figyelmét arra, hogy keressék meg a találkozási pontokat, működjenek együtt, hozzanak létre olyan városi koncepciókat, amelyek a városnak új fejlesztési lehetőségeket, a vállalkozóknak piacot, a vidéknek és a hazai iparnak fejlődést, a lakosságnak pedig munkahelyeket biztosítanak, megteremtve ezzel egy alacsony karbon kibocsátású zöldgazdaság alapjait.

Az EU elnökségi rendezvénynek számító RENEXPO® kiemelkedő eseménye volt a 2. alkalommal megrendezésre került Renewable Heating and Cooling Technology Platform éves konferenciája, melynek keretében az európai szakmai szövetségek (AEBIOM, EGEC, ESTIF, EUREC) meghatározták a 2050-ig szóló megújuló energiával kapcsolatos célokat.

További információkat olvashat a rendezvényről a www.renexpo.hu címen.

Forrás: REECO Hungary Kft.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*