2018. Május 22. 17:57

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés Tőzsdére készül az Enel megújuló energia vállalkozása


Tőzsdére készül az Enel megújuló energia vállalkozása

tozsdere-keszul-az-enel-megujulo-energia-vallalkozasaAz Enel Green Power (EGP) tőzsdei megjelenése három év óta a legnagyobb európai részvénykibocsátás lehet, miután az Enel úgy döntött, tőzsdére viszi a céget.

Az anyacég által 9-10,5 milliárd euró értékűre becsült megújuló energiacég tulajdonának csaknem egyharmadát, pontosan 32,5 százalékát vinnék tőzsdére, vagyis 3,2-3,4 milliárdnyi új tőkét remélnek az elsődleges kibocsátástól (IPO). A részvények jegyzésének végső határideje október 28, a részvényekkel pedig november 4-étől kezdik el a kereskedést.

Az EGP papírok előzetesen jelzett 1,9-2,4 euró közötti árfolyamából befektetői nyomásra már engedett az Enel: s így jelenleg 1,8-2,1 euró sávban határozták meg a részvény célárfolyamát.
A tőzsdei tőkebevonás segítségével szeretné csökkenteni az Enel a megújuló energia vállalkozásának igen jelentős adósságállományát. Az extra magas eladósodás többek között a válság következtében nehéz helyzetbe került állami költségvetés támogatási hajlandóságának csökkenésére vezethető vissza.

Forrás: EGPHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*