2018. Május 23. 3:36

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés Növelni kell a megújuló energia részarányát


Növelni kell a megújuló energia részarányát

Növelni kell a megújuló energia részarányátSzászország és Magyarország egyaránt növelni szeretné a megújuló energia részarányát az ország energiamérlegében – hangzott el az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács debreceni tanácskozásán.

Szászország a jelenlegi 14 százalékról egy évtized alatt 24 százalékra szeretné növelni megújuló energia fölhasználását – jelentette ki Frank Kupfer, a németországi tartomány környezetvédelmi és mezőgazdasági minisztere.

Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács meghívására hazánkba érkezett szakember éppen egy tucat, az innovatív energiahasznosításban gyakorlatot szerzett vállalatvezetővel érkezett Debrecenbe, hogy magyarországi befektetési lehetőségek iránt érdeklődjenek.

Miután a magyar kormány célja olyan új iparágak és technológiák meghonosítása, amelyek csökkentik az ország energiafüggőségét, Pajna Zoltán az ügynökség vezetője komoly együttműködési lehetőséget lát a tartományi szakemberekkel.

Annál is inkább adott az együttműködés lehetősége, mert a kabai cukorgyár helyén létesülő Energiapark-beruházás, illetve a szászországi együttműködéssel megvalósuló debreceni energiahatékonysági centrum, valamint a termálvíz tisztításával kapcsolatos fejlesztések alkalmasak a közös munkára.

A tervezett együttműködés célja, hogy ne csupán egy inkubátorházként működő kutatási központot hozzanak létre, de bemutató projektként is működhessen a beruházás. A német tapasztalatok felhasználásával a létrehozandó épületegyüttes passzívház lenne, azaz működéséhez nem lenne szükség fűtési energiára.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*