2018. Május 22. 18:00

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Geotermikus szakmai nap Orosházán


Geotermikus szakmai nap Orosházán

Geotermikus szakmai nap OrosházánA geotermikus energia hasznosításának kérdéseit vitatják meg a Magyar Geotermális Egyesület 2012. április 19-20-án „Kettős szorításban” címmel rendezendő szakmai napján, Orosháza-Gyopárfürdőn.

Az idén hetedik alkalommal tartandó rendezvény nap fő témája a geotermikus energia hasznosításának mind a bányászattal, mind pedig a vízgazdálkodással kapcsolatos kedvezőtlen és szorongató jogszabályi környezete, valamint a támogatási rendszer bemutatása, és a megvalósult beruházások tapasztalatainak értékelése.

A rendezvény programjában szerepel a tavaly november óta működő, az orosházi fürdő geotermikus energiaellátását biztosító rendszer megtekintése is. Ezt, mint a homokkőbe történő visszasajtolás egyik lehetséges, jó gyakorlatú megoldását kívánjuk bemutatni.

Az eseményre meghívtuk és előadás tartására felkértük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkárát, és a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért, valamint agrárgazdaságért felelős államtitkárát. Továbbá kerekasztal-beszélgetésre invitáltuk azon települések polgármestereit, ahol operatív programok nyújtotta támogatásokból geotermikus beruházásokat valósítottak meg hazánkban.

A konferencia közérdeklődésre számot tartó témákat sorakoztat fel. Célunk, hogy a geotermikus energiával összefüggő hatósági és felhasználói oldalnak egy közös fórumon biztosítsunk lehetőséget érveik felvázolására, ezzel is elősegítve hazánk e kiemelkedő természeti kincsének hosszú távú, hatékony és minden fél számára kielégítő felhasználását.

Forrás: Magyar Geotermális EgyesületHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*